niedziela, 16 marca 2014

Kontynenciki marcepanowe.


Polecam coś niezwykle smacznego.
Jadłam je W Kontynentach  w styczniu.
To co poniżej, to moja wersja i moim zdaniem nie odbiega od oryginału.
Robi się szybko i prosto.
Potrzebne będzie.


Masa marcepanowa.


Naturalne kakao i miseczka.


Mały noż.

Z masy marcepanowej toczymy palcami  kulki w formie oliwki,
nacinamy je wzdłuż nożem.
Kulki mają udawać ziarna kawy.


Toczymy je w kakao, samo się oblepia.
 Nadmiar otrzepujemy.



W tym momencie przygotowanie skończone.
Wystarczy tylko ułożyć jak sobie życzycie, 
albo po prostu zjeść.
Uwielbiam słodycz marcepanu i gorycz kakao w jednym.
Smacznego.


No i rzecz nieodzowna.
Zwierz musi zatwierdzić.


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...