niedziela, 5 kwietnia 2015

Tort wielkanocny.


Przepis znalazłam TUTAJ.
Jak widać u mnie w wydaniu żeglarskim, bo taka była potrzeba.
 

Do przepisu dorzuciłam jeszcze sok z jednej cytryny i dużo pieprzu.



Ponieważ tort z chleba kroi się dużo gorzej (a mój był żytni),
pokroiłam go dodatkowo na kawałki takiej wielkości jak nacięcia na chlebie,
i dopiero go ozdobiłam. 
W ten sposób każdy bez problemu, mógł wyjąć z wnętrza zgrabną część.
Oczywiście otok na zewnątrz, to skórka odcięta przy formowaniu walca do tortu.
Szkoda było mi jej jednak wyrzucać i jak widać przydał się do dekoracji.

7 komentarzy:

  1. bardzo orgilalny i pewne bardzo zdrowy :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Uuu, pięknie się prezentuje ten tort i dużo bardziej wart polecenia niż czekoladowy prawda? Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. Super i nic się nie zmarnowało! piękny pomysł!

    OdpowiedzUsuń
  4. Jaki piękny! Wyglądał przepysznie i pewnie tak smakował?

    OdpowiedzUsuń
  5. Na pewno smaczny i jak cudnie wygląda

    OdpowiedzUsuń
  6. To się napracowałaś, ale efekt piękny:) Wszystkiego dobrego na po świętach:)

    OdpowiedzUsuń
  7. Mniam, mniam wygląda pysznie i pewnie taki był- muszę wypróbować, bo aż ślinka cieknie :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...