piątek, 28 sierpnia 2015

Babeczki kokosowe z mango.


To propozycja na deser lodowy.
Składniki:
  • jedno dojrzałe mango 
  • jedna puszka mleka kokosowego
  • jedna łyżeczka ksylitolu lub cukru
  • następny raz dodam sok z jednej cytryny
Mango obrać ze skóry i odkrawać wokół pestki.
Wszystko wrzuć do koktajlówki, po uzyskaniu jednolitej masy wlać do foremek i zamrozić.


Ja zalałam masą silikonowe foremki, 
bo bez problemy można je ściągnąć.


Najlepiej smakują po godzinie od wyjęcia z zamrażarki.
Można podać z dodatkami jak kto lubi.


6 komentarzy:

  1. Ojej! Nadrabiam wakacyjne zaległości blogowe i nie mogę się naoglądać co wyprawiałaś w wakacje! Super rzeczy - babeczki, kulki i chleb, sama inspiracja i aż mi ślinka cieknie! :-)

    OdpowiedzUsuń
  2. ale eleganckie! muszę spróbować.

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale pycha musi być aż ślinka mi pociekła :)

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...