niedziela, 31 października 2010

Zapach cynamonu.








Korale wykonane z ciętych lasek cynamonu, koralików drewnianych i wałeczków filcowych z alpaki.
Całość łączona szydełkowanym sznureczkiem i zapięciem na kulkę i lasso.
Jeśli przechowuje się, szczelnie zamknięte, to pięknie pachną.

6 komentarzy:

  1. Piękne brązy. Widziałam nieraz biżuterię z cynamonową korą i zawsze się zastanawiam nad jej trwałością. Czy jakoś zabezpieczasz korę czy nie ma takiej potrzeby?

    OdpowiedzUsuń
  2. już sobie wyobraziłam ten zapach. Mmmmm, uwielbiam cynamon :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Nic z nią nie zrobiłam, bo lubię jej naturalny satynowy połysk i zapach(trzymam korale w foli). Kora jest bardzo twarda, tak że bez męskiej pomocy nie mogłam jej przepiłować. Pękały tylko wąskie laski.

    OdpowiedzUsuń
  4. Naszyjnik jest wspaniały! Ja osobiście stosuję zabezpieczony cynamon, bo nabiera bardzo szlachetnej barwy i "więzi" zapach.

    OdpowiedzUsuń
  5. wyobraziłam sobie jak musi pachnieć taki naszyjnik cynamonowy :D mniammm

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...