Uwielbiam jej naturalną zieloność i brak słodkości.
Więcej TUTAJ
Wreszcie do mnie przypłynęła, mimo koronawirusa.
Pewnie gdybym parzyła zgodnie z zaleceniami,
to była by jeszcze lepsza.
Jestem leniwa i po polsku do kubka.
Tylko dbam o temperaturę, bo dość że traci na wartości,
to jeszcze szkodzi kiedy przekroczy temperaturę 80 stopni.
Pychotka polecam.
No i jak to zioło leczy.
Musi smakować wybornie, taka prawdziwa herbatka to skarb! Pozdrawiam! ;)
OdpowiedzUsuńCzy to zielona herbata?
OdpowiedzUsuńTak to japońska zielona herbata, ręcznie zbierana o poranku. Rośnie wyłącznie w Japonii, w rejonach górskich, przed zbiorem jest zacieniana. Smakuje rzeczywiście wybornie, kosztuje tak samo. Jednak to ręczna i ciężka praca. Jako rękodzielnik uważam, że właśnie dlatego trzeba uszanować tą cenę. Dostałam o dziecia na dzień matki.
OdpowiedzUsuń